Meer merken van

Slimme verlichting voor een

duurzaam gebouw

Gedimat De Groote,
Gent, België

 

Het is één van de meest succesvolle projecten in de afgelopen jaren: een totaaloplossing van intelligente verlichting ter ondersteuning van een volledig CO2-neutraal, industrieel gebouw van 11.000 vierkante meter. Om deze ambitie waar te maken, heeft het bouwbedrijf Gedimat De Groote vertrouwd op Philips, die de klant van A tot Z heeft begeleid. Het bouwbedrijf bezocht het Lighting Application Centre (LAC) in Eindhoven om de verschillende verlichtingssystemen in reële omstandigheden te testen.

Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

Zonder duurzaamheid,
geen toekomst!

Door onze groei, was het essentieel om te beschikken over een gloednieuw gebouw. Het leek ons best om te starten met een blanco pagina. Tijdens het project werden we overigens geconfronteerd met de steeds strengere isolatienormen. Toen ontkiemde het idee: wat als we nu eens streven naar een CO2-neutraal gebouw? Een uitdaging om aan te gaan!”

 

- Piet De Groote, één van de bestuurders van de firma Gedimat De Groote

Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

De wens van de klant

 

Gedimat De Groote is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van bouwmaterialen, dat zich van oudsher heeft ontwikkeld in Wondelgem (Gent). Bij het ontwerpen van de nieuwe vestiging, wou het bedrijf een one-stop-shop voor professionelen worden. Vandaar de doelstelling om zelf een referentiegebouw te ontwikkelen. Alles werd bedacht in functie van duurzaamheid: de isolatie, de verwarming en uiteraard de verlichting. De Gentse firma beoogde intelligente armaturen, geactiveerd op aanvraag, op basis van bewegingsdetectie, om elke verspilling van energie te voorkomen. "In totaal", zegt gedelegeerd bestuurder Piet De Groote, "denken we dat de energierekening niet hoger zal zijn dan een tiende van wat ze voorheen was."

Totale slimme LED-verlichtingsoplossing bij Gedimat De Groote te Gent. Verlichting voor kantoren, magazijnen en winkels.

De juiste verlichting


Voor elke ruimte een aangepaste verlichting!

Philips kwam met armaturen op basis van de allernieuwste technologie en met studies die inspeelden op de vraag van de klant: intensief onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in de sector van industriële verlichting, toont aan dat de impact ervan wordt gemeten in termen van productiviteit, financiering, bescherming van het milieu en welzijn op het werk. Eén van de unieke aspecten van de globale verlichting geïnstalleerd bij Gedimat De Groote, is het PowerBalance systeem uitgerust met Tunable White LED’s. Het licht in de kantoren en de vergaderruimte varieert van koud tot warm wit, in functie van de behoeften. Elke ruimte beschikt daardoor over een aangepaste verlichting. De beste kleurweergave in de showroom bijvoorbeeld, of het GreenWarehouse detectiesysteem bij het betreden van het magazijn.

 • PowerBalance gen2
  PowerBalance gen2
  Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid, op voorwaarde dat de investering zich teru...
 • PowerBalance Tunable White inbouwarmatuur
  PowerBalance Tunable White inbouwarmatuur
  Het juiste licht kan een gunstig effect hebben op verschillende fysiologische processen in het menselijk lichaam. Statistieken tonen aan dat 65% van de kantoormedewerkers zich voor...
 • Maxos LED GreenWarehouse
  Maxos LED GreenWarehouse
  Met dit speciale systeem kunnen magazijnontwikkelaars en facilitymanagers maximale energiebesparingen realiseren. In het systeem is geavanceerde ledverlichting naadloos geïntegreer...

Slimme verlichting voor een
duurzaam gebouw

Het team

Gedimat De Groote

De klant

Piet De Groote

Directeur bij Gedimat de Groote

Abetec Architecten & Ingenieurs

Architect

Detech bvba

Installateur

Keystone Solutions 

Programmering

Johan Lieben

Key Accountmanager Philips Lighting

Marijn Lamers

Project manager Philips Lighting

Gerelateerde projecten