Meer merken van

Breng stijl
in een showroom

De showroom van Haworth,
Parijs, Frankrijk

 

Ontdek hoe moderne gebouwverlichting de showroom van Haworth helpt te stralen

Moderne verlichtingsarmaturen in de showroom van Haworth

Het zeer onderscheidende karakter
van het gebouw

is wat het op de eerste plaats zo speciaal maakt. Het is tegelijk klassiek en barok, net als de producten van Haworth. De omgeving heeft ook een unieke esthetische kracht die zowel op architecten, ontwerpers als buitenlandse bezoekers een enorme aantrekkingskracht heeft. Het is werkelijk een kunstwerk dat alle kenmerken vertoont van een groot man en zakelijk pionier, wat perfect aansluit bij de geschiedenis en de waarden van Haworth."

 

- Emmanuel Dietrich, ontwerper

De showroom van Haworth, verlicht met kantoorverlichting van Philips
De showroom van Haworth is uitgerust met kantoorverlichting en lichtregelsystemen van Philips

De uitdaging van de klant

 

Haworth is een voorloper in meubelontwerp. Als expert in kantoren, vormgeving en indeling had het bedrijf een nieuwe showroom die bezoekers zou imponeren met een verbluffende presentatie. Zou verlichting van Philips de artikelen correct ten toon kunnen stellen en tegelijk het comfort kunnen verhogen en kosten laag houden?

De juiste verlichting

 

Haworth is geen vreemde op het gebied van stijl en heeft een nieuwe huisvesting gevonden in het Art Deco-gebouw in Parijs. Het pand kan zich beroemen op een indrukwekkende architectuur en heeft een uiterlijk dat tegelijk klassiek en barok is, net als de producten van Haworth. Het vereiste duidelijk een verlichtingssysteem dat een goede smaak zou uitstralen.

 

Philips en Haworth bundelden hun krachten voor het verlichten van 1300 m² kantoorruimten en showrooms. Om een maximaal comfort te garanderen voor bezoekers en personeel werden LED-oplossingen geïntroduceerd. DayWave-armaturen werden gebruikt om een gastvrije sfeer te scheppen met vriendelijk, verfrissend licht. De verblindingsvrije prestaties van deze lampen is perfect voor werkomgevingen, want ze helpen oogproblemen te voorkomen die kunnen bijdragen aan vermoeidheid.

 

Voor de decoratieve verlichting werden iColor Cove-armaturen rondom het glazen plafond gepositioneerd. Die stralen een reeks levendige kleuren uit en scheppen zo een betoverende sfeer die de showroom tot een prettige ruimte om te bezoeken maakt. Daysign-armaturen werden rondom de omtrek van de ruimten geplaatst en voegen leuke accenteffecten toe aan de wanden terwijl ze tevens de algemene lichtniveaus verhogen.

 

Het nieuwe verlichtingssysteem van het gebouw heeft de stijlvolle kantoren van Haworth een frisse charme verleend. De Dynalite lichtregelsystemen betekenen dat het personeel de sfeer eenvoudig kan aanpassen via aanraakschermen die in de meubels zijn ingebouwd.

  • iColor Cove QLX BCX444
    iColor Cove QLX BCX444
    iColor Cove QLX is een compacte lineaire LED-armatuur die verzadigde kleuren en dynamische effecten produceert in koven, accentruimten en andere binnenruimten. De armatuur is verkr...

Indruk maken
met licht

Het team

Haworth

Website
van de klant

Emmanuel Dietrich

Véronique Leveau-Grouas

Architect

Gerelateerde cases