Meer merken van

Er gaat niets

boven LEDs

Foto Intro

De proefruimte met

enkel LED modules

gebruikte 60% minder elektriciteit en 1,4 liter minder water per kilo, en had een 24,8% hogere opbrengst."

 

- Professor Janina Gajc-Wolska, vakgroep Groenten en Medicinale Planten

Foto Quote

De uitdaging

 

Philips en de Warsaw University of Life Sciences hadden diverse doelen geformuleerd voor dit onderzoek. Ze wilden bewijzen dat het mogelijk was om hoge opbrengsten van hoogwaardige, smaakvolle komkommers te behalen met behulp van alleen LED-belichting. Ook wilden ze nagaan hoe efficiënt het gebruik van LED interlighting op gewassen is.

Foto Challenge

De juiste belichting

 

De universiteit richtte drie afzonderlijke onderzoeksruimtes in voor de teelt van komkommers. Ze gebruikten alle drie dezelfde verlichtingsniveaus voor de teelt, zij het met toepassing van verschillende verlichtingstechnologieën.

Dit onderzoek toonde aan dat komkommers bijzonder goed groeien onder LED, en dat dit de meest kosteneffectieve manier is om laat in het najaar en vroeg in het voorjaar komkommers te telen. Met de LED’s konden ze de energiekosten met 60% verlagen. Ook verbruikten ze 1,4 liter minder water per kilo geproduceerde komkommers en de opbrengst nam toe met 24,8% per vierkante meter.

In de ruimte waar de komkommers uitsluitend met LED modules werden belicht, was het percentage vruchten dat niet tot rijping kwam veel lager, en afzonderlijke vruchten waren aanzienlijk zwaarder. “ De onder 100% LED geteelde planten zagen er vrijwel hetzelfde uit als de onder HID geteelde planten, maar consumenten vonden ze lekkerder.”

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED interlighting

 

De tussenverlichtingsmodule is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge planten zoals tomaten.

 

Naar de oplossing

De tussenverlichtingsmodule is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge planten zoals tomaten.


Naar de oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

Naar de oplossing

Jaarrond produceren in

een warm klimaat

Het team

SGGW

Teler

 

Gerelateerde case studies