Meer merken van

Kortere afwerktijden
en compactere groei

Walters Gardens,

VS


Gevestigd in Michigan, Amerika, is Walters Gardens marktleider in de Noord-Amerikaanse meerjarige planten industrie. In augustus 2014 verbond Walters Gardens zich met Philips om te praten over een winter productie proef met LEDs op verschillende meerjarige planten.
Walters Gardens USA

Dianthus en Hibiscus
konden onder LED

twee weken sneller afgewerkt worden"

 

- Jeremy Windemuller, Trial Manager

Walters Gardens USA
Walters Gardens USA

De uitdaging

 

Zoals het geval is met veel telers in de kas, stond Walters Gardens voor de uitdaging om de winter productie van de meeste van hun populaire meerjarige gewassen inclusief Calliopsis, Echinacea, Heuchera, Lavendel, Sedum, Veronica, Agastache, Gypsophila en Leucanthemum op tijd te oogsten. Daarnaast was Walters Gardens geïnteresseerd in het vaststellen van de impact van LEDs op de energie- en bedrijfskosten.

WGangle

De juiste belichting

 

Walters Gardens voerde een proef uit met Philips GreenPower LED toplighting als middel om de prestaties van planten te evalueren en te vergelijken onder LED- en hogedruknatrium-armaturen. Het team van Philips, dat bestaat uit een senior plant specialist, application engineer en key account manager, werkten samen met Walters Gardens aan het ontwikkelen van een nauwkeruige lichtoplossing voor de proef met LED toplighting.

 

Het team ontwikkelde een licht recept voor de proef met het lichtspectrum DR/R/MB en een lichtniveau van 80 micromol. Onder het LED licht toonde de vaste planten talloze verbeteringen, zoals:

 

  • Verkorte afwerkingstijden voor Dianthus and Hibiscus.
  • Beter overlevingspercentage tijdens de stekvorming voor Agastache, Echinacea, Heuchera, en Hibiscus.
  • Snellere en betere wortelvorming in combinatie met compactere plantengroei voor Gypsophila, Leucanthemum, en Perovskia.
Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren. Niet alleen voor vaste planten maar ook voor perkplanten, potrozen, sierplanten, tomaten, paprika en bladgroenten zoals sla en kruiden.


Naar de oplossing

Kortere verwerkingstijd

Het team

Walters Gardens

Horticulturalist

Fred C. Gloeckner

Philips LED Horti partner

Naar de website

 

Gerelateerde case studies