Meer merken van

Betere groei
gedurende het hele jaar

Kwekerij Vreugdenberg Nederland

   

Ontdek hoe Kwekerij Vreugdenberg verlichting voor bloementeelt gebruikt om jaarrond planten van hoge kwaliteit te kweken
Kwekerij Vreugdenberg, Nederland, gebruikt Philips LED-groeilampen om jaarrond een gezonde groei te garanderen

Dankzij de LED-modules
kan ik

het hele jaar kalanchoe's kweken van consistente kwaliteit"


- Aad Vreugdenhil, Kwekerij Vreugdenberg

Philips tuinbouwverlichting garandeert jaarrond een gezonde groei op Kwekerij Vreugdenberg, Nederland

De uitdaging

   

Bij Kwekerij Vreugdenberg zit innovatie in de genen. Het bedrijf, dat tropische planten kweekt, is altijd op zoek naar manieren om de productie met behulp van technologie te verbeteren. Samen met substraatleverancier BVB Substrates onderzocht het bedrijf welke combinatie van substraat, kunstmest en licht de beste beheersing van de groei zou bieden. Het was tijd om LED-verlichting op de testbank te leggen.
LED-winkelverlichting van Philips
LED-winkelverlichting van Philips

De juiste verlichting

 

Het doel van de tests was eenvoudig: vaststellen welke condities de snelste productie met de meest consistente kwaliteit zouden opleveren. Om dit te onderzoeken werd de plantengroei onder LED-licht vergeleken met die van planten in een daglichtkas.


LED kwam als beste uit de bus. De planten die groeiden onder de baanbrekende GreenPower LED-productiemodules reageerden sneller en efficiënter op het licht. De studie heeft Kwekerij Vreugdenberg in staat gesteld om condities te vinden voor de kweek van zijn planten die jaarrond een consistente productie mogelijk maken, zelfs in de wintermaanden.

Philips heeft de verlichtingeisen die de groei van kalanchoe-planten stelt zelfs ingebouwd in een aangepaste LED-groeilamp voor Kwekerij Vreugdenberg. Aad Vreugdenhil, de eigenaar van het bedrijf, gaat de modules nu uittesten in meerlaagsteelt. "Op dit moment gebruik ik 7300 m2 voor het kweken van jonge planten. Dat zou op die manier met de helft gereduceerd kunnen worden, wat weer een hogere verkoop mogelijk maakt bij een lager energieverbruik", zegt Aad. Vreugdenhil, eigenaar van Kwekerij Vreugdenberg

 

"Wat me ook veel vertrouwen geeft is dat Philips en BVB Substrates hun partnerschap voortzetten en meer tests gaan doen op dat terrein. Dat is voor mij een teken dat ze de visie hebben om te investeren in innovaties die onze sector sterker maken."

- Aad Vreugdenhil, eigenaar van Kwekerij Vreugdenberg

LED-winkelverlichting van Philips

Philips GreenPower LED production module

 

De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

 

naar de oplossing 

Een nieuwe wereld
van groei

Het team

Kwekerij Vreugdenberg

Kweker

BVB Substrates

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde case studies