Meer merken van

Schapruimte creëren
met licht

Sierra Gold Nurseries Californië, VS


Ontdek hoe groeilampen met lage warmteafgifte de schapruimte vergroten bij Sierra Gold Nurseries.
 Cliff Beumel poseert in Sierra Gold Nurseries, dat wordt verlicht door de energiezuinige groeilampen van Philips

We denken dat met
LED 

de vermeerderings-snelheid van de planten zal verbeteren door grotere uniformiteit of versnelde groeit omdat LED's meer bruikbaar licht produceren in de groeiruimte."
 

- Cliff Beumel, Vice President, Sierra Gold Nurseries

Kwekerijlaboratorium volledig verlicht door Philips-tuinbouwverlichting

De uitdaging


Sierra Gold is een pionier op het gebied van vegetatieve plantenvermeerdering. Het bedrijf is gevestigd op een 80 hectare grote kwekerij in Californië en levert jaarlijks miljoenen boomwortels. Om te voldoen aan de stijgende vraag naar bomen, opende het bedrijf een weefselkweeklaboratorium van 900 vierkante meter. Zou LED het bedrijf kunnen helpen om uniforme groei te realiseren?
Het laboratorium van Sierra Gold Nurseries, verlicht met GreenPower LED's van Philips Lighting

De juiste verlichting

 

Sierra Gold wilde dat het verlichting voor het nieuwe laboratorium precies goed zou zijn. Het bedrijf verzamelde informatie van laboratoria, onderzoekers en consultants in de hele wereld en voerde een kostenanalyse uit van LED versus fluorescentieverlichting. Na de verschillende opties vergeleken te hebben, was Sierra Gold er zo van overtuigd dat LED-technologie de juiste keuze was dat ze afzagen van vergelijkende tests van LED en fluorescentieverlichting.

 

Samen met Hort America installeerde Sierra Gold Nurseries Philips GreenPower LED-productiemodules in dieprood en blauw. Doordat de lampen vrijwel geen warmte afgeven, kan de juiste temperatuur gemakkelijk worden gehandhaafd. Vice President Cliff Beumel legt uit: "In een groeikamer voor weefselkweken moeten de planten op exact de juiste temperatuur gehouden worden. Een temperatuurstijging van maar -15 ºC kan al een nadelig effect op de planten hebben."

 

Beumel zegt dat een fluorescentie-VSA met twee gloeilampen van 40 W onder een schap met weefselculturen de temperatuur van het schap kan verhogen. Als er niet genoeg ruimte is tussen de lampen en het schap kan de hogere temperatuur tot problemen met de plantuniformiteit leiden. Omdat LED niet tot hogere temperaturen leidt, kan Beumel meer schappen installeren en meer planten kweken, wat de efficiency vergroot.

 

LED-groeilampen helpen Sierra Gold Nurseries om een hogere plantuniformiteit te realiseren en een groter aantal wortels te produceren. Bovendien staat de grotere energiezuinigheid van LED's garant voor aanzienlijke besparingen.

Het laboratorium van Sierra Gold Nurseries, verlicht met GreenPower LED's van Philips Lighting

Philips GreenPower LED production module


De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

 

naar de oplossing

De groei-atmosfeer
perfectioneren

Het team

Sierra Gold Nurseries

Kweker

Hort Americas

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde case studies