Meer merken van

Fantastische
sla het hele jaar door

Ben van den Beuken

Siberia B.V.,
Maasbree, Nederland


Siberia BV is een innovatief bedrijf in Maasbree dat kasgroenten teelt. Het bedrijf werd begin 2016 opgericht door Peter van Dijck en Luc Willemssen, die ook eigenaar zijn van Van Dijck Groenteproducties, een van de grootste leveranciers van op volle grond geteelde bladgroenten aan de detailhandels- en verwerkingssectoren in Nederland.

Ik had hoge
verwachtingen 

maar de sla groeit nog sneller dan ik had gedacht.”

 

- Ben van den Beuken

GreenPower LED toplighting in de kassen van Siberia
Siberia BV

De uitdaging

 

Toen ze begonnen met de bouw van de faciliteiten van Siberia BV, hadden Van Dijck en Willemssen tot doel om een efficiënte en milieuvriendelijke kas neer te zetten. De kas van 9 ha van Siberia BV wordt gebruikt voor het telen van sla en bladgroenten. Uitdaging was om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar verse producten. Daarnaast zochten ze een oplossing voor kwaliteitsissues zoals randbeschadiging en inconsistente groei.

A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para
A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para

De juiste belichting

 

De beide eigenaren dachten eerst aan HPS (hogedruk natrium) verlichting, maar Philips stelde in plaats daarvan het gebruik van LED's voor. Met LED's kunnen telers hogere lichtniveaus bereiken, die echt nodig zijn bij het telen van sla, en kunnen ze 's winters meer produceren. LED's produceren ook minder stralingswarmte, zodat er minder kwaliteitsproblemen zijn met randbeschadiging en inconsistente groei.

toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

De LED topbelichtingoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere aardbeien, tomaten, vaste platen, potrozen, sierplanten en bladgroenten.

Onze klanten zijn onder de indruk
van de hoge kwaliteit
en lange houdbaarheid.

Feiten

Segment

Groenten

Groenten

Sla en bladgroenten

Locatie

Maasbree, Nederland

Oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Resultaten

Met LED’s veel snellere groei dan op de volle grond. Betere kwaliteit, zwaardere en meer uniforme planten

Gerelateerde cases