Meer merken van

Betere kwaliteit

en consistentie

Nurmitarhat Oy
Lepsämä, Finland

 

Dit project toont aan wat er bereikt kan worden als je voortbouwt op wat je weet en vervolgens iets nieuws durft te proberen.

Erno Laukkarinen

De eerste
LED-oplossing

was zo winstgevend dat we besloten haar ook te installeren in onze nieuwe kas.” 

 

- Erno Laukkarinen, eigenaar Nurmitarhat Oy

Basil Nurmitarhat Oy

De uitdaging

 

Nurmitarhat Oy levert sla en 20 kruidenvariëteiten zoals basilicum, dille, koriander en tijm aan de belangrijkste winkelketens in Finland. De grootste uitdaging van Laukkarinen was het verbeteren van zijn gewassen tijdens de doorgroeifase en zo te voorkomen dat ze zich te veel strekken. Ook wilde hij sturen op meer gelijkmatigere groei, hogere productie en een lager energieverbruik. 

Nurmitarhat Oy

De juiste belichting

 

In plaats van HID-technologie helemaal weg te gooien, werkte Laukkarinen samen met Philips LED Horti Partner Schetelig om een verrassende combinatie van 80 μmol/m²/s HID toplighting en 80 μmol/m²/s LED toplighting te implementeren, voor een totaal lichtniveau van 160 μmol/m²/s. Application engineers van Philips stelden een lichtplan op dat de kruiden voorziet van het meest gelijkmatige micromol-niveau mogelijk.
 

Na het hybride belichtingssysteem (LED + HID) gedurende één jaar gebruikt te hebben, zag Erno de kwaliteit en consistentie van zijn gewassen verbeteren. Hij kan nu meer gewassen produceren van hogere kwaliteit in hetzelfde aantal vierkante meters, en gelijktijdig het energieverbruik per gewas verminderen.

 

LED's hebben Erno ook in staat gesteld de teeltcyclus voor basilicum met vier dagen te verkorten, zodat hij meer teeltcycli per jaar kan uitvoeren. Kortom: de combinatie van het beste van LED en HID leverde Erno het beste resultaat op. 

Philips GreenPower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.
 

Bekijk product

De winnende combinatie

Feiten

Sector

Groenten

Gewas

20 variëteiten van kruiden en sla

Locatie

Lepsämä, Finland

Oplossing

Philips GreenPower LED toplighting

Resultaten

Betere kwaliteit en consistentie
Hogere opbrengsten 

Kortere teeltcycli

Lager energieverbruik

Related cases