Meer merken van

Winstgevende 

wintergewassen

Mežvidi Greenhouse, Mežvidi, Letland

 

Door het zeer lage natuurlijke lichtniveau in Letland (sommige dagen niet meer dan 8 Joules per vierkante centimeter per dag), konden we pas in week 52 beginnen met oogsten. Het doel om de wintergewassen winstgevend te produceren lukten, de oogst was 8000 kilo per week in januari van een totaal kasoppervlak van 0,5 hectare.

Mežvidi, Latvia

Als het gaat om de belichting in kassen is
LED-technologie

zowel op het gebied van energiebesparing als op het gebied van gewaskwaliteit nu al de standaard" 


Edgars Romanovskis, lid van de raad van bestuur van Mežvidi

Mezvidi, Latvia
Mezvidi, Latvia

De uitdaging

 

Mežvidi is een van de modernste glastuinbouwbedrijven van de Baltische staten, ze stelde zichzelf ten doel om de hoeveelheid licht in de kas te verhogen zonder meer uit te geven aan energieverbruik.

Mezvidi

De juiste belichting

 

Mežvidi Greenhouse instaleerde 921 extra LED interlighting en 30 GreenPower LED toplightingmodules op een oppervlakte van 72 vierkante meter. Na veel berekeningen en verschillende metingen bereikte Mežvidi13 mol DLI per plant.

 

“We hebben alle mogelijkheden onderzocht, Philips GreenPower interlighting leek ons de ideale oplossing,” vertelt Romanovskis. Binnen zes weken waren de vruchten 10% groter dan die onder de SON-T-lampen. Het energieverbruik daalde met 30% en de grote problemen die het bedrijf had waren volledig verdwenen. Dankzij de LED interlighting is het mogelijk meer planten per vierkante meter te telen en de maximale plantdichtheid eerder te behalen. Tegelijkertijd kunnen we het optimale klimaat in de kas handhaven en de benodigde hoeveelheid lichtniveaus leveren tijdens de lange donkere winterdagen.

 

“De eerste vruchten waren al zichtbaar in week 50, maar in week 5 van 2014 produceerden de planten al op hun maximale vermogen en konden we tot 8000 kilo per week oogsten”.

Philips GreenPower LED interlighting

   

Philips GreenPower LED toplighting

Philips introduceert de LED topbelichting oplossing voor glastuinders. Makkelijk te installeren, mede doordat er geen koelwatersysteem benodigd is. 

Naar de oplossing

Philips GreenPower LED interlighting

   

Philips GreenPower LED interlighting

De interlighting module is een tweezijdige belichtingsmodule voor tussenbelichting voor hoge planten, zoals tomaten.

Naar de oplossing

Ideaal in termen van kosten en prestaties

Het Team

Mežvidi Greenhouse

Horticulturalist

Helle Oy

Philips LED Horti partner

Naar de website

Gerelateerde case studies