Jaarrond

lekkere tomaten

Melrow Salads/
Flavourfresh salads
Lancashire, GB

 

Ontdek hoe LED-kasverlichting zorgt voor ononderbroken gewasgroei tijdens de wintermaanden.

Deze verlichtingsinstallatie
zal ons in staat stellen

om het groeiseizoen in het Verenigd Koninkrijk te verlengen."

 

- Melrow Salads

De uitdaging 

 

Melrow Salads is marktleider in de productie van saladegroenten voor de detailhandel en verwerkingsindustrieën. Een van de grootste uitdagingen van het bedrijf is het kweken van smakelijke tomaten gedurende het hele jaar. Om te onderzoeken of verlichting een verschil kon maken, testte Melrose Salads een systeem van 100% LED toplighting en tussenverlichting.

De juiste verlichting

 

De optimale verlichting realiseren voor het kweken van tomaten, dat was de uitdaging voor Melrose. Maar gezien de stijgende elektriciteitsprijzen was het ook van belang dat het verlichtingssysteem per kW gebruikte energie het maximale rendement zou opleveren. Om dit probleem op te lossen testte Melrose Salads samen met Philips LED-groeilampen op de Flavourfresh Salads-kwekerij in Lancashire.


Een hybride systeem, dat bestond uit LED-tussenverlichting en -toplighting, werd getest op een kleine batch kerstomaten. Het systeem bestond uit Philips GreenPower LED-tussenverlichtingsmodules in twee rijen (lichtproductie 110 μmol/m2/s) en Philips GreenPower LED-toplightingmodules (lichtproductie 112 μmol/m2/s).

 

De testresultaten waren veelbelovend. Al na twee dagen zagen de planten er sterker uit, met donkerdere bladeren, meer purper anthocyaan in de top en een sterkere tros. Omdat het verlichtingsrecept kan worden aangepast aan de behoeften van elk gewas, kan Melrose Salads dezelfde resultaten verkrijgen over het hele productassortiment.

 

Dankzij het hybride LED toplichting/tussenverlichtingssysteem kunnen kwekers met kassen met een laag plafond de verlichting de hele winter laten branden. De kas bevat dan meer CO2 zonder het negatieve effect van warmtestraling, wat tot een hogere productie leidt.

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

 

naar de oplossing

Het groeiproces
verder ontwikkelen

Het team

Melrow Salads/Flavourfresh Salads

Kweker

Agrolux

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde case studies

Events  

IPM – Essen, Duitsland

24-27 januari

 

Fruit Logistica – Berlijn, Duitsland

8-10  februari

 

HortiContact – Gorinchem, Nederland

14-16 februari

We praten over  

YouTube-feed  

GrowUp Urban Farms, UK

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website