Meer merken van

Hogere productie

Greet Biesbrouck, Pecq, België

 

Luc Coghe en zijn echtgenote Greet Biesbrouck komen oorspronkelijk uit Ardooie, Vlaams België. Daar hebben zij een kwekerij met een omvang van 2,7 hectare. Opzoek naar schaalvergroting vonden zij een geschikt perceel in Wallonië en bouwden daar enkele jaren geleden een nieuwe kas van 7 hectare.

luc coghe

Wij stellen hoge eisen

aan rassen, presentatie,

 

voeding, snoeistrategie en plantafstand. Daarmee kunnen wij de kwaliteit van onze tomaten optimaliseren.”

 

- Luc Coghe, eigenaar Greet Biesbrouck BVBA

luc coghe

De uitdaging

 

Bij de nieuwbouw in 2010 heeft Coghe 2,6 hectare van zijn nieuwe kas uitgerust met een SON-T systeem, met een lichtintensiteit van 170 μmol/m2/s. Aanleiding daartoe was een betere arbeidsverdeling en een beter rendement door productie in de winterperiode. In 2014 kwam Luc tot de conclusie dat hij het belichte deel vanzijn bedrijf wilde uitbreiden, om het rendement teverhogen.

luc coghe

De juiste belichting

 

In oktober 2014 heeft de tomatenteler 6.600 Philips GreenPower LED interlighting modules laten installeren. Deze enkele rij met een capaciteit van 55 μmol/m2/s hangt ter hoogte van de vierde tros. In de beginfase worden de modules elke week omhoog geschoven, met de groei van de planten mee.

 

Luc is onder de indruk van de eerste resultaten met LED tussenlicht. “De kwaliteit van de vruchten is indrukwekkend”, meent hij. “De tomaten zijn uniformer, de groene delen zijn zwaarder, maar het meest opvallende is de smaak die duidelijk beter is.” Dit geldt voor alle drie de rassen. 

 

Liefst wil ik de productie nog meer verhogen, maar ik verwacht dat we daar nog één of meer jaren ervaring voor nodig hebben. We willen ons extra profileren in kwaliteit en hopen datd aar een kleine meerprijs tegenover staat”, besluit hij.

Philips greenpower LED interlighting on

Philips GreenPower LED interlighting

 

De interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.

 

Naar de oplossing

Kwaliteit van de vruchten is indrukwekkend

Het Team

Luc Coghe

Kweker

Gerelateerde case studies