Meer merken van

Sla telen het

hele jaar rond

Imereti Greenery,
Georgia 


Hoewel het land in het grootste deel van het jaar profiteert van redelijk goede natuurlijke lichtomstandigheden, levert het subtropische klimaat in Georgië andere uitdagingen op voor de glastuinbouw.
Dirk Aleven, Imereti Greenery

Onze sla is verser,
heeft een

betere kwaliteit en er zijn meer variëteiten waaruit men kan kiezen”

 

- Dirk Aleven, Director FoodVentures

De uitdaging

 

Energie-efficiëntie was niet het belangrijkste doel bij het installeren van LED’s. Onze uitdaging hier was het handhaven van een constante temperatuur. Het bedrijf is gesitueerd in een warm klimaat, dus zelfs in de donkerder perioden kan het in de broeikas erg warm worden. Gedurende deze perioden hadden we iets nodig wat koeler was dan de topbelichting met HID-lampen

De juiste belichting 

 

Daarom hebben Dirk Aleven en Dick de Jong gekozen voor Philips LED toplighting. “Nu hebben we nog altijd extra licht in de donkere maanden, maar zonder de erg ongewenste extra warmte die daarmee samenhangt,” vertelt Dick. Om het hele jaar rond te zorgen voor een effectieve belichting in dit warme klimaat, werd in de broeikas Philips GreenPower LED toplighting geïnstalleerd.

 

LED-licht produceert aanzienlijk minder warmte dan conventionele HID-lampen en daardoor kan het klimaat in de broeikas nauwkeuriger geregeld worden. Minder warmte betekent ook dat Imereti Greenery het licht effectiever kan gebruiken. Aleven zegt: “Dankzij de hydroponische technologie heeft deze broeikas de capaciteit om per jaar 1 miljoen kroppen sla te produceren; dat is de hoeveelheid sla die op dit moment door Georgië wordt geïmporteerd.”

 

De oogst wordt rechtstreeks geleverd aan lokale afnemers in Georgië. “De lokale restaurants zijn erg positief over onze producten in vergelijking met de geïmporteerde sla.”

green-power-led-toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

Naar de oplossing >

The flowering lamp is the alternative for extending day length for plants that are sensitive to the photoperiod.

Gerelateerde case studies