Meer merken van

Verbazingwekkende smaak

GrowUp Urban Farms

Londen, Verenigd Koninkrijk

 

GrowUp Urban Farms werd in 2013 door Kate Hofman en Tom Webster opgericht om op een duurzame manier inwoners van lokale steden te voorzien van verse groenten, zowel nu als in de toekomst.

Grow up NL

We gebruiken de

bladgroenten

omdat ze een verbazingwekkende smaak hebben, echt pittig, mosterdachtig.”


- Chef Joel Braham, Good Egg restaurant

grow up NL

De uitdaging

 

De oprichters beseften dat zij voor het opzetten van een commercieel levensvatbare faciliteit in een stad als Londen, waar ruimte zo belangrijk is, gebruik moesten maken van de ruimte om hen heen. Hofman zegt: “De enige manier om het te laten werken, was om binnen te telen in een gesloten en gecontroleerde omgeving. We moesten zoeken naar een lichtoplossing die ons zou helpen gewassen van de beste kwaliteit te produceren.”

De Hoog Orchideeen

De juiste belichting

 

Alles wordt binnen 12 uur na de oogst geleverd aan lokale restaurants. Chef Joel Braham van TheGood Egg in Stoke Newington, Londen, houdt van de bladgroenten van GrowUp. “We gebruiken ze omdat ze een verbazingwekkende smaak hebben, echt pittig, mosterdachtig.” Het doet er niet toe in welke tijd van het jaar we de sla krijgen, zelfs midden in de winter, hij smaakt altijd hetzelfde.

 

Hofman zegt: “De toepassing van LED-belichting biedt een aantal voordelen voor het telen van duurzame groenten. Door te regelen wat voor licht de planten ontvangen, hebben we meer controle over hun groei. Dit betekent dat de planten sneller ontkiemen, dat hun wortels sneller groeien en dat we grotere opbrengsten krijgen.”

 

“Voor ons is het ook belangrijk dat LED-belichting zeer energie-efficiënt is. In termen van energieverbruik verbruiken LED-belichtingssystemen 85% minder energie dan TL-verlichting. Deels doordat ze efficiënter zijn, maar ook doordat er minder warmte weggekoeld hoeft te worden," zegt Hofman.

Philips greenpower LED production module

Philips GreenPower LED production module

 

De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht

 

Naar de oplossing

Een goede kleur

& vorm

Het Team

GrowUp Urban Farms 

Kweker

 

Gerelateerde case studies