Meer merken van

Fenomenale

terugverdientijd

Gediflora,
Oostnieuwkerke, België


De Philips GreenPower LED flowering lampen passen binnen de duurzame visie van Gediflora.
Elien Daenens, Gediflora

Kennis komt niet aanwaaien.

We hebben een zoektocht van drie jaar achter de rug.”

 

- Elien Pieters, managing Director Gediflora

Gediflora, Oostnieuwkerke, Belgium

De uitdaging


Gediflora is toonaangevend in veredeling van potchrysanten en brengt haar rassen op de markt onder de naam ‘Belgian Mums’. Gediflora heeft inmiddels 3 ha kassen en 14 ha proef- en productievelden.
Gediflora, Oostnieuwkerke, Belgium

De juiste belichting 

 

Gediflora gebruikt cyclische belichting boven de moerplanten om de vegetatieve groei te stimuleren en knopvorming bij de stekken tegen te gaan. Na 1 september 2012 is de verkoop van een groot aantal typen gloeilampen in de hele Europese Unie verboden. Gediflora moest daardoor op zoek naar andere belichting in de kas.

 

Uit testresultaten werd snel duidelijk dat het verrood licht van de Philips GreenPower LED flowering lamp DR/W/FR nodig was om de moederplanten compleet vegetatief te houden. Ondanks de hoge aanschafkosten, zal het bedrijf de investing binnen 18 maanden hebben terugverdiend.


Gediflora was op zoek naar een goede vervanger voor de gloeilamp en vond een gelijkwaardig alternatief in LED. Het energieverbruik van de LED modules ligt ruim 60% lager dan van gloeilampen, en past daarmee in de duurzame visie van Gediflora.

Philips GreenPower LED flowering lamp

Philips GreenPower LED flowering lamp

 

De flowering lamp is geschikt voor het verlengen van de daglengte bij het telen van planten met een gevoeligheid voor de fotoperiode.

 

Naar de oplossing >

Gerelateerde case studies