Meer merken van

Win-win: 

vergroot teeltoppervlak en hogere uniformiteit

 

excellent results and outstanding benefits
excellent results and outstanding benefits

Exotic Plant

Shanghai, China


Exotic Plant (EP), een familiebedrijf uit België, werd opgericht in 1988 en heeft zich gespecialiseerd in de teelt van ananaszaailingen, pijlwortel, banaan en plantain, orchideeën, anthurium en andere plantenvariëteiten. In 2008 betrad deze wereldwijde leverancier van hoge-kwaliteit zaailingen officieel de Chinese markt.
Exotic Plant Philips Horticulture

Ook in de

toekomst 

blijven we vertrouwen op Philips als een innovatieve partner, die ons helpt doelstellingen te realiseren."

 

- Peter De Ridder,  Adjunct-Directeur Exotic Plant

EP Shanghai

De uitdaging

 

Het gebruik van traditionele fluorescentiebelichting in de weefselcultuurproductie brengt bepaalde problemen met zich mee, zoals slechte warmteafvoer en een instabiel klimaat. Als plantbioloog met bijna 20 jaar ervaring in de tuinbouwsector, gelooft Peter dat planten specifieke lichtformules nodig hebben tijdens de verschillende groeifasen. Voor EP ligt de sleutel tot succes in het vinden van geschikte lichtformules voor het verbeteren van de groei, waarbij tegelijk de productie-efficiëntie wordt verbeterd en voldaan wordt aan de behoeften van de productie en de marktvraag.

EP Shanghai

De juiste belichting

 

De TLED modules zorgen voor significant robuustere zaailingen en een hogere kwaliteit. Ze belichten een groot oppervlakte met een hoge uniformiteit. Dit maakt de plantkwaliteit gelijkmatiger. Laboratoriummanager Kerry gaf als commentaar: “Bij onze wortel zaailingen zijn de planten robuuster en is ook de wortelvorming enigszins verbeterd."

De energiebesparende voordelen van de TLED modules zijn duidelijk zichtbaar. Ze verminderen het energieverbruik met 40%. Daarnaast zorgen de koele LEDs voor minder behoefte aan airconditioning. Ook dit draagt bij aan de verlaging van de energiekosten. "In vergelijking met traditionele fluorescentielampen stellen de TLED modules ons in staat de hoogte van de plantenrekken met de helft te verlagen", zegt Peter. “Dit betekent dat we meer rekken kunnen installeren en het laboratoriumoppervlak van 6.000 m2 met 30% kunnen uitbreiden.”

Peter is heel blij met Philips en zijn nieuwe oplossing. “Onze Philips account manager houdt nauw contact met ons. Tegelijkertijd kunnen we altijd vertrouwen op de professionele adviezen van Philips Horticulture experts en op technologische ondersteuning”, zegt hij.

Philips TLED

TLED

 

De TLED biedt in de weefselcultuur een efficiënt alternatief voor traditionele fluorescentielampen.

 

Bekijk product

Stabiele plantkwailiteit

door gelijkmatige belichting

Het team

Exotic Plant

Shanghai Tissue Culture Biotechnology Co., Ltd. 

Horti LED partner

Gerelateerde case studies