Meer merken van

Het hele jaar groei
voor de slaliefhebber

Deliscious, 
Venlo, Nederland

 

Ontdek hoe licht Deliscious helpt om jaarrond kwaliteitsproducten te kweken.

Roy en Mark Delissen, eigenaars van Deliscious, een slakweker die gebruikmaakt van Philips-tuinbouwverlichting
De kwaliteit

We hebben
de kwaliteit

van de planten verhoogd dankzij een geconditioneerd teelproces"


- Mark & Roy Delissen

De uitdaging

 

Deliscious is een marktleider in slateelt. Het bedrijf, dat wordt geleid door twee broers, Roy and Mark Delissen, is de eerste Nederlandse slaproducent met een mobiel 'gootsysteem' waarin de planten op water drijven, en de eerste die een deel van de teelt heeft verplaatst naar een volledig afgesloten ruimte. Maar hoe kon Deliscious zijn productiesnelheid handhaven in de winter, als er minder daglicht is?

Deliscious

De juiste verlichting 

 

De broers Delissen zijn niet bang om een nieuwe bladzijde op te slaan. Op zoek naar een nieuw teeltconcept waarmee ze de volledige controle zouden hebben over het groeiproces, namen ze een jaar om verschillende verlichtingsniveaus en spectra uit te testen. Het resultaat was een nieuw lichtrecept voor het kweken van sla zonder daglicht.
 

LED-verlichting is een belangrijk onderdeel van dit proces. Anderhalf meter lange Philips GreenPower LED-productiemodules verlichten de babyplantjes met de juiste lichtformule om een uniforme groei te garanderen. De kwekers kunnen de exacte duur, helderheid en lichtspectra voor elk groep slaplanten bepalen en er zo voor zorgen dat de groei jaarrond gelijk blijft.
 

Mark Delissen is erg blij met de resultaten. "Tijdens de testfase constateerde we dat de planten uit de cel een veel betere kwaliteit hebben. Dat komt omdat ze gewend zijn aan consistente, optimale condities, terwijl de plant op de locatie van de leverancier te maken heeft met variaties in temperatuur, luchtvochtigheid en andere oncontroleerbare factoren. We verwachten dat we dankzij de sterkere planten ook op de kosten van plantbescherming kunnen besparen, maar dat is maar een bijkomende bonus."


De optimalisatie van het teeltproces betekent een beter rendement voor de kwekers en een consistente productkwaliteit voor hun klanten. Bovendien zorgt de lange levensduur van LED-lampen ervoor dat de slaproductie vrijwel ononderbroken doorgaat.

greenPower-productiemodule

GreenPower LED-productiemodule  

 

Het juiste spectrum voor een consistente plantengroei. Uniforme lichtverdeling en effectief warmtebeheer.


Naar de oplossing

Het hele jaar groei
voor slaliefhebbers  

Het team

Deliscious

Kweker

Certhon and Lights Interaction b.v.

Philips LED Horti-partners

Gerelateerde case studies