Meer merken van

Beter voor het milieu

en voor mijn orchideeën

De Vreede Holland
Bleiswijk, Nederland


De Vreede Holland in Bleiswijk, Nederland, is in 1948 door Herman De Vreede opgericht als een groentenkwekerij. Drie generaties later sturen zonen Herman en John de Vreede een hightech, milieuvriendelijk bedrijf dat 9 centimeter grote Phalaenopsis orchideeën produceert. Het beschikt over 12,5 hectare teeltoppervlak verdeeld over 4 locaties. 

Herman de Vreede, mede-eigenaar De Vreede Holland

Een
nauwkeurigere 

klimaatregeling gedurende elke groeifase"

 

- Herman de Vreede, mede-eigenaar De Vreede Holland

Herman de Vreede, mede-eigenaar De Vreede Holland
De Vreede Holland Bleiswijk, Nederland

De uitdaging


In 2016 voegde de onderneming een tweede teeltlaag toe aan de bestaande kas om flexibeler te kunnen zijn in het op afroep leveren en onderzocht zij de mogelijkheden van LED-belichting. In die tijd waren al haar kassen uitgerust met HID (hogedruknatrium) groeilampen die behoorlijk wat warmte produceerden die niet 'wenselijk' is in de tweede teeltlaag omdat orchideeën uiterst gevoelig zijn voor temperatuur. De eisen die De Vreede aan een LED-armatuur stelden, waren: gelijkmatige lichtverdeling over 1,5 meter, lager energieverbruik en minder stralingswarmte.
Herman de Vreede, mede-eigenaar De Vreede Holland

De juiste belichting

 

Dankzij het voorafgaande onderzoek had De Vreede het optimale lichtspectrum gevonden dat het meest effectief was voor de orchideeën, en zocht hier een totale LED-oplossing bij.

De Vreede verscheept ongeveer 250.000 planten per week en wilde geen tijd verspillen. Ze namen contact op met belichtingsspecialisten van Philips die de beste aansluiting bij het bestaande lichtrecept zochten.

Er werd een oplossing met Philips GreenPower LED toplighting gevonden die De Vreede de beste belichting en klimaatbeheersing verschafte voor het stimuleren van de best mogelijke resultaten tijdens elke groeifase van de orchideeën. Philips werkte samen met LED Horti Partner Stolze aan de installatie in 1 hectare van de kas.

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

 

Naar de oplossing

The flowering lamp is the alternative for extending day length for plants that are sensitive to the photoperiod.
toplighting

Gerelateerde case studies