Meer merken van

Speciale
orchideeënvariëteiten leveren

De Hoog Orchids,

Delfgauw, Nederland

 

Vandaag de dag exploiteren de broers Arjan en Marco de Hoog een zeer geavanceerde kwekerij van potplanten met een totaal kasoppervlak van 40.000 m2 en een accent op milieuvriendelijke teelt. Ze produceren meer dan 1,8 miljoen Dendrobium Nobilé orchideeën per jaar in hun broeikassen die zijn voorzien van de nieuwste technologieën

De Hoog Orchideeen

Dit is de eerste

LED-installatie

die jaarrondproductie garandeert van uitdagende orchideevariëteiten.”


- Arjan de Hoog, Directeur, De Hoog Orchids

De Hoog Orchideeen
De Hoog Orchideeen

De uitdaging

 

Samen met Philips startte Arjan de Hoog een periode van intensief testen van verschillende gekleurde LED’s en lichtrecepten op diverse orchideevariëteiten, eerst op kleine schaal en later op grotere schaal. Specialisten van Philips maten de lichtniveaus en boden advies over de lichtrecepten. De uiteindelijke doelstellingen waren: verlagen van de energiekosten in de koelcel, vergroten van het aantal knoppen op de planten, en realiseren van jaarrondproductie van uitdagende orchideevariëteiten

De Hoog Orchideeen

De juiste belichting

 

Het resultaat van de grondige LED-proeven was dat de onderneming een fonkelnieuwe kas bouwde op haar locatie aan de Vrederustlaan en deze voorzag van de nieuwste technologieën voor het jaarrond telen van Dendrobium Nobilé in een speciale koelcel. De koelcel is uitgerust met drie verticale lagen die elk verlicht worden met Philips GreenPower LED production modules die een vast lichtrecept gebruiken.

 

 

Arjan de Hoog zegt: “Met de LED’s hebben we resultaten bereikt die met HID-lampen niet mogelijk zouden zijn geweest. De LED-belichting biedt ons een echt concurrentievoordeel door de vorming van meer bloemknoppen per plant, zelfs bij de moeilijke orchideevariëteiten, het hele jaar rond.” De Hoog is ervan overtuigd dat dit de eerste LED-installatie van deze soort is voor de grootschalige productie van orchideeën.

 

Vooruitkijkend gelooft Arjan de Hoog dat LED’s een steeds belangrijkere rol zullen gaan spelen in de bloementeelt doordat zij telers in staat stellen hun energiekosten te verlagen en tegelijk een betere controle bieden van bepaalde groeifasen van planten, de kleur, de bloemvorming en de algemene kwaliteit van de plant zelf.

production module

Philips GreenPower LED production module

 

De productiemodule is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

 

Naar de oplossing

Meer bloemknoppen

per plant

Het Team

De Hoog Orchids

Kweker

 

Certhon en Stolze BV

Philips LED Horti Partner

Gerelateerde case studies