Meer merken van

Het optimale

groeirecept

BrightBox 

Venlo, Nederland


Samenwerken in de zoektocht naar het optimale groeirecept.
BrightBox Research Center

Dit state-of-the-art teeltsysteem

is de perfecte leeromgeving voor telers van de toekomst."

 

- Frans van Leijden, HAS Hogeschool Limburg

BrightBox City Farming
BrightBox City Farming

De uitdaging

 

Naar verwachting is er in 2050 maar liefst 70% meer voedsel nodig dan nu, voorspellen onderzoekers. Dat kan alleen met nieuwe, efficiënte en duurzame productiemethoden, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De Nederlandse tuinbouwsector heeft een hoog kennisniveau en kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze ontwikkeling door groene vingers te combineren met hightech oplossingen.

BrightBox City Farming

De juiste belichting

 

Het BrightBox Research Center maakt hightech onderzoek op het gebied van kennis en implementatie van meerlaagse teeltsystemen zonder daglicht betaalbaar voor een brede doelgroep. Voor veel partijen is het nog onduidelijk welke invloed daglichtloos telen op hun gewas heeft. Met BrightBox maken we representatief onderzoek op praktijkschaal voor iedereen toegankelijk en betaalbaar”, zegt Roel Janssen, projectmanager City Farming bij Philips Horticulture.

Onderzoek
BrightBox bestaat uit klimaatkamers voor onderzoek en productie. Twee cellen van ieder 46 m2 zijn speciaal ingericht voor onderzoek. Janssen: “Wij kunnen het licht boven iedere tafel onafhankelijk instellen. Hierdoor is het mogelijk om 24 teeltrecepten tegelijkertijd te testen.”” De lichtopstelling maakt het mogelijk om het
volledige spectrum te toetsen.

Productie
Daarnaast is één klimaatkamer van 192 m2 volledig gereserveerd voor productie. Het accent ligt hier op het kunnen aantonen van de financiële haalbaarheid bij een specifiek gewas, op basis van het ideale groeirecept. BrightBox brengt diverse competenties en technieken samen en maakt de implementatie mogelijk.

BrightBox leidt de telers van de toekomst op en geeft trainingen en cursussen hoe je een verticale farm kunt besturen. “BrightBox is een perfecte manier om deze wereldinnovatie te versnellen.” Peter Korsten, Directeur van Botany

Philips GreenPower LED prodution module


De production module is ontwikkeld voor meerlaagsteelt in een gecontroleerde omgeving met weinig of geen daglicht.

 

Naar de oplossing

Het team

BrightBox Venlo

Research Center

Naar de website

 

Botany

Onderzoekspartner

Naar de website

 

HAS Hogeschool Limburg

Onderzoekspartner

Naar de website

 

Gerelateerde case studies