Meer merken van

Het kweken van sterke
en uniforme

zaailingen

Guo Yongliang

BVRC,
Bejing, China


Het Centrum voor onderzoek naar groentegewassen, dat deel uitmaakt van de Academie voor Land- en Bosbouwwetenschappen in Peking, werd opgericht in 1958. In 1995 werd het centrum door de Chinese overheid officieel erkend als nationaal instituut voor wetenschappelijk onderzoek naar groentegewassen.

De uitdaging was om voor
betrouwbare levering 

te zorgen van groente zaailingen"

 

- Guo Yongliang, technisch specialist van het onderzoekscentrum

BVRC
BVRC

Uitdaging

 

Het kassencomplex van het onderzoekscentrum in Peking is sterk geautomatiseerd. De kassen hebben een teeltoppervlak van zo’n 2000 m2, dat hoofdzakelijk wordt gebruikt om zaailingen van groentegewassen te kweken. In eerste instantie werd er geen aanvullende verlichting gebruikt. Naarmate zich in Peking echter steeds meer dagen met ernstige smog voordeden, werd het aantal uren met zonlicht steeds geringer.

A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para
A pesar de que la tecnología ofrece cada vez más facilidad para

De juiste belichting

 

De Philips GreenPower LED-toplighting-oplossing wordt toegepast als alternatief voor de conventionele hogedruk natrium lampen die tot op dat moment werden gebruikt voor aanvullende belichting. In vergelijking met deze lampen genereert het nieuwe LED-systeem aanzienlijk minder warmte en zorgt het voor een besparing op het energieverbruik van maar liefst 50%.

toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

Naar de oplossing

50% minder energie in
vergelijking met HPS

Het team

Guo Yongliang, Bejing Vegetable Research Centre

Onderzoeker

Gerelateerde case studies