Tomaten

met 100% LED

APS Salads, Isle of Wight, Verenigd Koninkrijk

 

APS Salads, opgericht in 1949, is een familiebedrijf in Cheshire, Verenigd Koninkrijk, dat tomaten teelt en verhandelt. De onderneming vond haar oorsprong in het telen van groenten en legde zich in de vroege jaren ’70 toe op het telen van tomaten. In 2015 namen ze Wight Salads over, waardoor hun activiteiten in feite verdubbelden.

aps

Door Philips ben ik een nieuw pad in geslagen. 

Ik moest opnieuw bedenken hoe we tomaten telen en ben werkelijk onder de indruk van de resultaten.”


- Phil Pearson, Group Development Director, APS Salads

aps

De uitdaging

 

“Er is veel vraag naar Britse tomaten”, zegt Pearson. “En onze klanten willen niet alleen Britse tomaten in de zomer. Ze willen ze ook in de winter. De overstap naar jaarrond productie van tomaten brengt echter een aantal uitdagingen met zich mee. Eén grote uitdaging was het verbeteren van het licht dat de gewassen ontvangen.

APS

De juiste belichting

 

“Dit jaar veranderde ik van gedachten. Ik ging naar de introductie van Philips nieuwe onderzoeksfaciliteit GrowWise in Eindhoven waar LED lichtrecepten worden geoptimaliseerd en zag dat de LED technologie een enorme sprong voorwaarts had gemaakt. Ik wist meteen dat dit was wat we nodig hadden”, zegt Pearson. Hij raakt ervan overtuigd dat een volledige LED-installatie de toekomst had.

 

“De LED’s maken een enorm verschil. Je kunt de planten bijna zien groeien terwijl je naar ze kijkt. Als je normaal in december teelt, krijg je door het gebrek aan licht slechts ongeveer een halve bloem per dag en een halve tros tomaten per week. Nu krijgen we één bloem per dag en één tros per week.

 

Heel veel mensen in het Verenigd Koninkrijk hebben jarenlang geprobeerd jaarrondproductie van tomaten te realiseren, maar dat was economisch niet rond te krijgen. Wij verwachten onze investering in vijf jaar terug te verdienen en we houden onze klanten tevreden. Dat zal ons een groot concurrentievoordeel geven in onze markt.”

Philips greenpower LED interlighting

Philips GreenPower LED interlighting

 

De interlighting module is een bidirectionele verlichtingsmodule voor verlichting tussen hoge draadgewassen zoals tomaten.

 

Naar de oplossing

Philips greenpower LED toplighting

Philips GreenPower LED toplighting

 

De LED topbelichtingsoplossing opent nieuwe kansen om winterproductie in de kas te verbeteren voor onder andere vaste planten, potrozen, sierplanten, tomaten en bladgroenten.

 

Naar de oplossing

Onder de indruk van de resultaten

Het Team

APS Salads (Isle of Wight Locatie)

Kweker

 

Gerelateerde case studies

Events  

IPM – Essen, Duitsland

24-27 januari

 

Fruit Logistica – Berlijn, Duitsland

8-10  februari

 

HortiContact – Gorinchem, Nederland

14-16 februari

We praten over  

YouTube-feed  

GrowUp Urban Farms, UK

Wim Peters, Nederland

Leo van der Harg, Nederland

Voor meer video’s van Philips Horti,

You are now visiting our Global professional lighting website, visit your local website by going to the USA website