Meer merken van

Fruit dat geschikt is

voor een koning

Aardbeienkweker Alain Lutz
Melsele, België


Ontdek hoe Alain Lutz perfecte aardbeien produceert met LED-kasverlichting
Alain Lutz laat zijn aardbeien zien, die groeien op Philips-kasverlichting

De hogere aankoopprijs van
de LED's

wordt gecompenseerd door de verbeterde resultaten en het lagere energieverbruik."


- Alain Lutz

alain-lutz

De uitdaging


Alain Lutz is een innovatieve aardbeienkweker. Het door de computer gestuurde klimaat in zijn kas produceert aardbeien van hoge kwaliteit, die hij al drie jaar op een rij heeft gepresenteerd aan de Koning van België. Zou LED-kasverlichting een geschikte vervanger zijn voor zijn oude gloeilampen?
alain-lutz

De juiste verlichting 


Met 10.000 m2 aardbeien in zijn kas was het voor Alain Lutz essentieel om precies de juiste verlichting te hebben. Aangezien gloeilampen uit de handel worden genomen, was LED de voordehandliggende keuze als vervanger.

 

Philips GreenPower LED-bloeilampen werden dus geïnstalleerd op de hele locatie. Lutz koos voor een LED-bloeilamp met een spectrum van dieprood, wit en verrood. Dit spectrum produceert niet alleen de gewenste stengelverlenging, maar maakt het ook mogelijk om een hogere oogst te realiseren met een laag percentage misvormde aardbeien.

 

Niet alleen zijn de LED-lampen een robuuste, betrouwbare vervanger voor de gloeilampen, ze besparen Lutz ook geld. Hun energiezuinige prestaties betekenen dat ze aanzienlijk minder energie verbruiken dan het oude systeem. Bovendien hoeven de lampen dankzij de lange levensduur van LED-lampen voorlopig niet vervangen te worden. Lutz is enthousiast over de nieuwe oplossing: "De hogere aankoopprijs van de LED's wordt gecompenseerd door de verbeterde resultaten en het lagere energieverbruik."

 

De nieuwe LED-kasverlichting levert een energiebesparing op van 82-85% vergeleken met gloeilampen. En met een beetje geluk heeft Philips een rol gespeeld bij de levering van aardbeien aan de Belgische Koninklijke Familie...

alain-lutz

Philips GreenPower LED floweringlamp


De flowering lamp is het energiebesparende alternatief voor het verlengen van de daglengte voor planten die gevoelig zijn voor de fotoperiode.

 

naar de oplossing

Het juiste
spectrum bepalen

Het team

Alain Lutz

Kweker

Maïs

Philips Horti LED-partner

Gerelateerde case studies