Meer merken van

Een muur omtoveren tot een hotspot voor stedelijk

entertainment

Interactieve mediagevel,

Madrid, Spanje

Ontdek hoe een LED-display in de open lucht de buurt kan verbeteren
Videobeeld

De LED Action
Façade is een

infrastructuur die is ontworpen als een interactief medium. Hij kan gebruikt worden voor het bevorderen van sociale verantwoordelijkheid, burgerparticipatie, overdracht van informatie, sociale interactie en recreatieve activiteiten."

 

- María Langarita en Victor Navarro - Langarita Navarro Architects

Mensen, kijkend naar een Philips LED-display in de open lucht
Toon het werk van een kunstenaar op de interactieve mediagevel

De uitdaging van de klant


De gemeenteraad van Madrid maakt een betere stad voor de toekomst. Het non-profitprogramma Medialab-Prado stimuleert jonge mensen om te produceren, studeren en de digitale cultuur te verspreiden. Maar hoe kan het programma deze activiteiten in de publieke ruimte laten zien en tegelijkertijd de populariteit van een bepaalde buurt vergroten?
Toon het werk van een kunstenaar op de interactieve mediagevel

De juiste verlichting

 

De gemeenteraad van Madrid zag een mogelijkheid om digitale technologie toe te passen in de stad. De stad contracteerde Langarita Navarro Architects om een 'LED Action Façade' te bedenken en te ontwerpen. Het idee was om een groot digitaal scherm te maken dat kon worden geplaatst aan de zijkant van het gebouw en waarop de gemeente een reeks media kon vertonen.

 

Alleen Philips Color Kinetics had de juiste kwaliteiten voor deze taak. Omdat het bestaat uit een matrix van RGB-LED's, kan met dit systeem op eenvoudige wijze een weergaveapparaat worden gemaakt met aanpasbare geometrie. Het team benutte deze technologie om een groot kleurenscherm te maken, waarop het werk van kunstenaars en ontwerpers in de hele wereld kan worden getoond. En omdat het scherm interactief is, kan het ook worden gebruikt voor publieke wedstrijden en games.

 

Het project was in alle opzichten een succes. Het scherm wordt regelmatig gebruikt om de digitale talenten van jonge mensen te demonstreren en leden van het publiek kunnen interactieve games spelen op het scherm terwijl hun vrienden toekijken. Het resultaat is dat het bedrijvige plein Plaza de las Letras een belangrijke attractie is geworden en zelfs nieuwe bewoners naar de wijk trekt.

 

Zolang de LED Action Façade in bedrijf is, is één ding zeker: de traditionele 'madrileño-muur' zal keer op keer op een schitterende manier tot leven komen.

 

Leer meer over onze LED-verlichting voor openbare ruimten.

Gerelateerde cases