Meer merken van

Een draak in het licht zetten:

een brug

naar de voorspoed

Drakenbrug
Da Nang, Vietnam


Zie hoe het licht de Drakenbrug van Da Nang transformeert in een permanent oriëntatiepunt.
LED-lampen van Philips brengen Da Nang voorspoed - een draak in het licht zetten

Het nieuwe oriëntatiepunt van
Da Nang

is een steeds veranderend functioneel kunstwerk dat Vietnam stevig op de kaart van het verlichtingsontwerp zet."
De drakenkop van dichtbij
Een stel geniet van een drankje met uitzicht op de Drakenbrug - Philips

De uitdaging van de klant

 

De recent geopende Drakenbrug in Da Nang had spectaculaire verlichting nodig om zijn beeldbepalende functie ook 's nachts te kunnen uitoefenen. Als pleitbezorger voor duurzaamheid zocht het stadbestuur naar een energie-efficiënte manier om dit mythologische monument te verlichten.

De juiste verlichting 

 

De nieuwe Drakenbrug brengt Da Nang op reuzenvleugels naar een welvarende toekomst door een snelle verbinding te creëren tussen het vliegveld en andere vitale delen van de stad. Uitgebreide architecturale verlichting was nodig om de draak helder te verlichten en tegelijkertijd een goed zicht te garanderen voor de automobilisten. Maar gezien de enorme lengte van de brug, 666 meter, en de zes rijbanen, dreigde het grote aantal lampen dat daarvoor nodig was een enorme aanslag te worden op de energierekening van de stad.

LED-technologie was het antwoord. De flexibele positionering van ColorBurst PowerCore en de krachtige schijnwerperverlichting van ColorBurst Reach zorgen voor een dramatisch verlichtingseffect. De vorm van de sculptuur wordt benadrukt door een betoverend spel van licht en schaduw dat op kilometers afstand zichtbaar is. Bovendien werden Vaya Linear-lampen geïnstalleerd lang de randen van de brug, wat een opvallende schittering toevoegt.

Naast deze esthetische prestaties werden ook de duurzaamheidsdoelstellingen van het stadsbestuur gerealiseerd. De lange levensduur van de lampen en het lage energieverbruik betekenen dat de stad minder zal besteden aan onderhoud dan het geval zou zijn bij traditionele verlichting. En de flexibele regelaars betekenen dat de kleuren gemakkelijk kunnen worden veranderd bij feesten of festivals, wat het gebouw nog een extra meerwaarde geeft.


Het ontwerp van deze verlichtingsoplossing maakt de Drakenbrug tot een opvallende toegangspoort tot de stad Da Nang voor Vietnam en de rest van de wereld.

 

Leer meer over onze systemen voor openbare verlichting 

 • ColorBurst Powercore BCP462
  ColorBurst Powercore BCP462
  ColorBurst Powercore is een voor buitengebruik geschikte LED-verlichtingsarmatuur met een hoge opbrengst, die is ontworpen voor accent- en terreinverlichting. De Architectural- en ...
 • ColorReach Powercore DCP770
  ColorReach Powercore DCP770
  ColorReach Powercore is de eerste LED-armatuur die krachtig genoeg is voor het sprankelend en dynamisch verlichten van grote architecturale gevels. ColorReach Powercore combineert ...
 • Vaya Linear LP
  Vaya Linear LP
  Philips Vaya Linear LP White & Mono is een betrouwbare en economische LED-verlichtingsarmatuur die is ontworpen voor statisch wit licht of unikleurige verlichtingseffecten. Doordat...

Gerelateerde cases