Meer merken van

Een oude fabriek wordt een

fantastische icoon.

 

De Toffee Factory in Newcastle verlichten


Ontdek hoe een ooit vervallen industrieel gebouw nu een belangrijke bijdrage levert aan het bedrijfsleven en de cultuur.
Toffee Factory - Verlichtingscasestudy - Philips lighting

De Toffee Factory heeft een

verbazingwekkende verlichting en ziet er ’s nachts schitterend uit. Er is geen betere manier om de aandacht te vestigen op Newcastle en op The Late Shows, het culturele evenement dat ’s avonds laat plaatsvindt in Gateshead, dan door onze schoorsteen te veranderen in een gigantische 'gloeiende staf'.''
Een man die betrokken is bij de Toffee Factory glimlacht
twee mensen op een bankje voor de toffee factory

De uitdaging van de klant

 

De in de jaren vijftig verlaten toffeefabriek was bedoeld voor de sloop totdat het stadsbestuur van Newcastle besloot om het te transformeren tot luxe kantoorruimte. Maar hoe zou dit saaie, zo niet lelijke gebouw nieuwe bedrijven naar het gebied kunnen lokken?

Een brug wordt verlicht door Philips Lighting

De juiste verlichting

 

"Met zijn saaie Victoriaanse bakstenen muren kon de Toffee Factory wel wat extra kleur gebruiken. Dus voegden we lineaire Philips ColorGraze- en ColorReach-schijnwerpers toe rond de vier bogen van de fabriek en de hoog boven het landschap uitrijzende schoorsteen. Deze armaturen zijn voorzien van een RGB-systeem dat vrijwel elke kleur in het spectrum kan produceren. Het licht dat omhoog schijnt vanaf de rand van de muren, laat het gebouw glanzen met levendige kleuren die op kilometers afstand zichtbaar zijn.

 

De lampen worden aangestuurd met het Philips PowerControl-systeem, dat is geprogrammeerd om dynamische kleurveranderingseffecten te produceren. De kleuren kunnen zo vaak worden veranderd als gewenst is, en de helderheid kan worden gedimd van maximaal tot nul. Flexibele regeling betekent dat de eigenaars van het gebouw de verlichting bij speciale gelegenheden gemakkelijk kunnen aanpassen.


Het hoofdgebouw wordt verlicht met statische witte eW Graze PowerCore-schijnwerpers, die de muren van beneden af verlichten met een dramatisch effect. Dankzij deze levendige en krachtige lampen rijst de Toffee Factory trots omhoog uit de omringende bebouwing, met een gloed die..."

Leer meer over LED-architectuurverlichting.

  • Color Graze QLX Powercore BCS467
    Color Graze QLX Powercore BCS467
    Tal van architecturale constructies vereisen een lineaire armatuur die in staat is meerdere etages te verlichten met gelijkmatig licht en een beperkt energieverbruik. Met de Color ...
  • ColorReach Powercore DCP770
    ColorReach Powercore DCP770
    ColorReach Powercore is de eerste LED-armatuur die krachtig genoeg is voor het sprankelend en dynamisch verlichten van grote architecturale gevels. ColorReach Powercore combineert ...

Gerelateerde cases