Meer merken van

Betrouwbaarheid
de klok rond

BP benzinestation, Krakau, Polen

 

Ontdek hoe BP Krakau energie bespaart met benzinestationverlichting

Koelvitrines in de winkel van het BP benzinestation in Krakau, Polen

Uitgebreide
LED-oplossingen

voor benzinestations helpen niet alleen de kosten van energieverbruik te verlagen op een plaatsen die 24 uur per dag open is, maar ze stellen ons ook in staat licht te gebruiken als een functie die klanten aanmoedigt hun boodschappen te doen in een goed verlichte winkel en die hun aandacht vestigt op de artikelen die er te koop zijn. Professionele verlichtingsoplossingen leveren veilige en comfortabele omstandigheden voor weggebruikers en communiceren en versterken tegelijk het merk van het benzinestation.”

 

-Witold Antosiewicz, Key Accountmanager Winkels & Horeca, Philips Lighting

De uitdaging van de klant

 

Voor mensen in Polen zijn BP benzinestations altijd een welkome aanblik. BP is er niet alleen maar om bij te tanken – het is ook een plaats om uit te rusten en te ontspannen met cafés en alledaagse dingen die er te koop zijn. Zou licht een aangename ambiance kunnen creëren voor bezoekende automobilisten en tegelijk energie kunnen besparen?

De juiste verlichting

 

BP had diverse doelen in gedachten voor de nieuwe benzinestationverlichting. Het was niet alleen belangrijk een heldere, verfrissende sfeer te scheppen en tegelijk te besparen op energiekosten, maar de lampen moesten ook erg lang meegaan. Aangezien benzinestations 24 uur per dag open zijn, was het belangrijk het onderhoud zoveel mogelijk te minimaliseren.

 

Producten op basis van LED-technologie waren een ideale keuze. We begonnen met het installeren van PetrolLED-armaturen om de producten en duidelijk en aantrekkelijk uiterlijk te geven en de sfeer in de winkel op te fleuren. De Optische instellingen van de lampen werden aangepast om een maximale zichtbaarheid van de uitgestalde artikelen te verzekeren. Daarnaast betekent het feit dat LED´s geen warmte produceren dat BP geen extra geld hoeft uit te geven aan airconditioning of koeling.

 

Op andere plaatsen in het station werden StyliD Mini LED´s en LuxSpace Mini gebruikt om productdisplays te accentueren. Het zuivere LED-licht levert een uitstekende kleurweergave en dat zorgt ervoor dat de winkelproducten er aantrekkelijker uitzien. De nieuwe benzinestationverlichting heeft de stations een vers aanzien verleend dat helpt automobilisten aan te trekken en zorgt tegelijk voor een geweldige sfeer voor uitrusten en bijtanken.

 

De LuxSpace- en PetrolLED-armaturen die in het project zijn gebruikt, zijn ‘monteer en vergeet’-oplossingen. Met hun levensduur tot 50.000 uur voorkomen ze dat het regelmatig nodig is lampen te vervangen.

 • StyliD
  StyliD
  Winkeliers worstelen steeds meer met almaar stijgende energieprijzen. Tegelijkertijd moeten ze de lichtkwaliteit behouden waaraan ze gewend zijn, flexibiliteit voor integratie in d...
  • Winkelklanten aantrekken met licht van hoge kwaliteit
  • Armatuurontwerp past discreet in de winkel
  • Goede energieprestaties, overeenkomend met CDM Elite maar met een veel langere levensduur en een terugverdientijd voor de totale gebruikskosten van minder dan drie jaar.

Het team

BP Europa SE

De klant

Naar de website

Opfleuren van reizen
met licht

Gerelateerde cases