Meer merken van

Jouw licht op 040

Jouw licht op 040 te Eindhoven


De stad Eindhoven heeft als doel zijn reputatie als ‘City of Light’ te behouden. De lichtplannen die hiervoor gemaakt worden zullen de basis vormen voor het ‘Smart Light Grid’ dat ontwikkeld wordt in de stad. 
Jouw licht op 040 in Eindhoven | Philips lichtontwerper

Project beschrijving

Het consortium Signify (voorheen Philips Lighting) Heijmans zal een vijftal proeftuinen, zogenaamde Living Labs uit gaan werken. Dit zijn drie woonwijken; Woenselse Heide West, Gijzenrooi en de Schrijversbuurt en twee grote verkeersaders van de stad Eindhoven; de Ring en de John F. Kennedylaan - Eisenhowerlaan. Bij deze proeftuinen wordt de openbare verlichting vervangen voor nieuwe ‘connected’ armaturen. De openbare verlichting is functioneel, maar biedt sociale veiligheid tijdens de donkere uren van de dag.

Daarnaast zal met de openbare verlichting een slim licht grid ontstaan waar meer- en andere diensten aan gekoppeld kunnen worden.
Lisan Crommentuijn ging voor Kreitemolen aan de slag met slimme verlichting | Philips Lighting

Dick Rutten  ging voor jouw licht op 040 aan de slag.

De vraag van de klant


In het kader van het doel van de stad Eindhoven om zijn reputatie als een 'City of Light' te behouden en te verbeteren, heeft de stad het doel gesteld om zijn stedelijke verlichtingssystemen in een geïntegreerde 'Smart Light Grid' te ontwikkelen in de periode tot 2030, samen met diensten op basis van dit lichtgrid en diensten die in de toekomst worden ontwikkeld en geëxploiteerd. Elk van hen - afzonderlijk of in samenhang met elkaar - de kwaliteit van leven in de stad verbeteren.

Bedachte oplossing


LiAS is begonnen met het maken van een uitgebreide analyse van de openbare ruimte in de proeftuinen en welke verlichtingsniveaus hier gerealiseerd moeten worden. Daarna zijn berekeningen gemaakt en is LiAS verantwoordelijk voor het gehele lichtontwerp.

 

Lees meer over de co-creatie sessie waar lichtontwerper Dick Rutten zijn inspiratie opdoet.

 

Jouw licht op 040 in Eindhoven | Philips lichtontwerper

Type project

Openbare verlichting

Samenwerking

In dit project vormt Signify (voorheen Philips Lighting) samen met Heijmans een consortium.

Er is een quadrupel helix van toepassing waarin Signify Heijmans samen werkt met de Gemeente Eindhoven, de TU/e en de bewoners en gebruikers van de proeftuinen.
Lees meerLees minder

Doelgroep

De verlichting wordt geplaatst voor de bewoners en gebruikers van de openbare ruimte in Eindhoven.
We delen hier graag met u onze recent opgeleverde projecten van idee en lichtoplossing tot het uiteindelijke resultaat.