Meer merken van

Greenpeace

Greenpeace te Amsterdam


Het nieuwe hoofdkantoor van Greenpeace Nederland blinkt uit in duurzaamheid. Het zorgvuldig samengestelde lichtplan van Signify (voorheen Philips Lighting) is uiterst energie-efficiënt.
Greenpeace kantoor verlichting ontworpen door Philips lichtontwerpers

Project beschrijving

Met het oog op maximale energie-efficiëntie heeft Greenpeace uitsluitend gekozen voor LED-verlichting van Philips. Vrijwel alle verlichting is dimbaar en voorzien van bewegingsdetectie en daglichtregeling. Wat betreft de keuze voor armaturen zijn - passend bij de industriële omgeving - op diverse plekken tweedehands klokarmaturen met MasterLED bulbs opgehangen.
Op de tweede en derde verdieping – waar zich openkantoortuinen bevinden – is gekozen voor SmartBalance; een smal, plat, onopvallend pendelarmatuur dat prima in te passen is in ruimtes met verschillende plafondhoogtes. Vanwege de lichtstraten op de zolderverdieping is het OccuSwitch Dali regelsysteem daar zó geconfigureerd dat rekening gehouden wordt met daglicht dat van bovenaf binnen valt. Bijzonder is ook de toepassing van SmartBalance in de ‘huisjes’. In deze losse vergaderunits is de verlichting naar twee kanten gericht: Naar onder als werkverlichting, naar boven om het puntdakje sfeervol aan te lichten.
Greenpeace kantoor verlichting ontworpen door Philips lichtontwerpers
Greenpeace kantoor verlichting ontworpen door Philips lichtontwerpers
Saskia can der Wolf ging voor Greenpeace aan de slag voor het Greenpeace kantoor

Saskia van der Wolf
ging voor Greenpeace aan de slag voor het Greenpeace kantoor

De vraag van de klant


Bij de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor op de NDSM-werf aan het Amsterdamse IJ heeft Greenpeace geen kans onbenut gelaten voor duurzame alternatieven te gaan. Waar mogelijk zijn gerecycled en duurzame materialen gebruikt. Ook op het gebied van verlichting was de milieuorganisatie het aan zijn stand verplicht het sein op groen te zetten.
Greenpeace kantoor verlichting ontworpen door Philips lichtontwerpers

Type project

Kantoor

Samenwerking

Rijndorp, Installateur

Hollandse Nieuwe, architect

Doelgroep

Goede comfortabele werkverlichting. Een informele sfeer. 
We delen hier graag met u onze recent opgeleverde projecten van idee en lichtoplossing tot het uiteindelijke resultaat.