Gymzaal Kerkenbos - Gemeente Zoetermeer


Elektro Technisch Bureau A. Hogenes - Alphen aan den Rijn
Gymzaal Kerkenbos Zoetermeer

Gymzaal Kerkenbos scoort met hoger lichtniveau en bespaart 60%!


Gymzaal Kerkenbos is een onderdeel van de Gemeente Zoetermeer. De verlichting in de gymzaal was dringend aan vervanging toe. Het zicht werd steeds slechter en energieverbruik bleef maar stijgen. Naast het besparen op energie was het ook een wens van de gemeente om het lichtniveau te verhogen voor betere prestaties. 

 

Bij dit project zijn speciale sporthalarmaturen gebruikt. Deze zijn extra stevig en balbestendig. Niet kapot te krijgen!

Maar dit project is echt uniek doordat de armaturen allemaal op maat gemaakt zijn. De bestaande armaturen in het houten plafond van de gymzaal waren een stuk groter dan de nieuwe LED-armaturen. Eenvoudige een-op-een vervanging was hierdoor niet mogelijk.

Samen met Philips zijn we tot een mooie oplossing gekomen en konden er op maat gemaakte armaturen geleverd worden. Hierdoor was extra bouwkundig werk niet nodig. Dit scheelde aanzienlijk in de kosten voor de gemeente.

Andere voordelen aan de LED-armaturen van Philips zijn een verbetering van het lichtniveau van gemiddeld 300 lux naar ruim 800 lux en een energiebesparing van ruim 60%! Meer licht met minder energie, wie wil dat nou niet?

 Type:                                                       

26 stuks SportControl LED, BCS 375/LED165


www.etbhogenes.nl